داروخانه روشا داروخانه روشا .

داروخانه روشا

رازهایی ناگفته‌ای درخصوص آهن

ویتامین‌ها و مواد مغذی یکی از نیازهای بدنه و میشه اینجوری گفت که با وجود این منابع مغذی بدن میتونه عملکرد بهتری داشته باشه. روزانه باید مقادیر مشخصی از هر کدوم از این مواد معدنی و ویتامین‌ها به ما برسه و بهتره که ما این مواد رو تو برنامه غذایی روزانه‌مون جا بدیم. یکی از این مواد مقوی آهنه که میتونه باعث ایجاد یه رژیم غذایی کامل و سرشار از منابع مفید باشه. آهن عنصریه که مستقیما تو انتقال اکسیژن به خون موثره و تو ساخت گلبول‌های قرمز نقش داره. هر اندازه مقدار این مواد تو بدن کم بشه، افراد با مشکلات و اختلالاتی مثل کم‌خونی، فقر آهن و مثل اون مواجه میشن. برای جلوگیری از بروز چنین مسائلی بهتره منابع آهن رو به خوبی بشناسین و بتونین یه رژیم غذایی سالم و کامل رو برای خودتون وخانواده‌تون مهیا کنین. حتی شناخت مسائلی که باعث دفع آهن میشن هم بسیار مفیده.

تو قدم اول بهتره بدونیم که چه مواد غذایی سرشار از آهن هستن. گوشت قرمز، آجیل و خشکبار از مهم‌ترین منابعی هستن که میتونین رو آهن زیادشون حساب کنین. خیلی از میوه‌های خشک‌ شده مثل زردآلو هم پر از آهن مفید برای بدن شما هستن. انواع حبوبات مخصوصا نخود و لوبیاهای مختلف سرشار از آهن هستن و میتونین با مصرف غلات غنی شده یا آرد لوبیای سویا هم به آهن مورد نیاز بدن‌تون برسین.

اما بدن ما در طول روز به چه مقدار آهن نیاز داره؟ این مسئله کاملا به جنسیت و سن بستگی داره. مثلا اگر مرد هستین و بالای 18 سال سن دارین بهتره کمتر از 8.7 میلی‌گرم در روز مصرف نکنین. واسه خانوم‌های بین 19 تا 50 سال هم مصرف 14.8 میلی‌گرم آهن در روز ضروریه. وقتی خانم‌ها به سنین بالای 50 سال میرسن وضعیت تغذیه و نیازهای بدن‌شون تغییر میکنه و باید مصرف آهن‌شون رو به حدود 8.7 کاهش بدن.

نکته جالب توجه اینه که خانم‌ها به علت دوره‌های خاصی که تجربه میکنن مثل عادات ماهیانه، بارداری، زایمان و حتی شیردهی به آهن بیشتری نسبت به آقایون نیاز دارن. البته این مقادیر اعلام شده نسبت به وضعیت بدنی افراد میتونه متفاوت باشه. برای مثال کسی که شرایط بدنی ضعیفی داره احتمالا باید مقادیر بیشتری آهن در طول روز مخصوصا در ایام خاص مثل عادت ماهانه یا بارداری مصرف کنه.

خانم‌ها باید نسبت به کمبود آهن توجه بیشتری داشته باشن. به علت عادات ماهیانه بیشتر از آقایون تو معرض ابتلا به فقر آهن هستن. این مسئله مخصوصا تو خانم‌هایی که خون‌ریزی بیشتری دارن شدیدتره. این دسته از خانم‌ها حتی ممکنه به منابع بیشتری از آهن نیاز پیدا کنن و طبق تجویز پزشک متخصص مجبور به مصرف مکمل‌های آهن هم بشن.

معمولا آهن مورد نیاز بدن از طریق رژیم غذایی کامل و سالم تأمین میشه اما ممکنه بنا به دلایلی این مقادیر کم یا زیاد بشن و فرد رو با مشکلاتی مثل کمبود آهن مواجه کنن. شما باید همیشه مراقب تنظیم بودن بدن‌تون باشین و در صورتی که بدن‌تون نمی‌تونه این مقادیر رو از غذا دریافت کنه اونو از طریق مکمل‌های غذایی به بدن‌تون برسونین. توصیه می‌کنیم در این مورد حتما با یک پزشک متخصص مشورت کنین.

اگرچه به مصرف آهن نیاز داریم، باید همیشه حد تعادل رو نگه دارین. مصرف بیش‌از حد آهن حتی خطرناک‌تر از کمبود اونه و میتونه بیماری‌های مختلفی رو مثل یبوست، مریضی، دل درد و غیره ایجاد کنه. طبق نظر خیلی از کارشناسا مصرف بیشتر از 20 میلی‌گرم آهن در روز میتونه صدمات زیادی رو به بدن وارد کنه. سعی کنین دوز مناسبی از این مکمل‌ها رو مصرف کنین و از خطرات احتمالی اون جلوگیری کنین. این مسئله مخصوصا در مورد کودکان بیشتر دیده میشه.

با وجود اینکه مصرف منابع غذایی سرشار از آهن کافی به نظر میرسه، بهتره که از بعضی از مکمل‌های آهن هم استفاده کنین. اما طبق توصیه‌های وزارت بهداشت در صورتی که رژیم غذایی مناسبی دارین مصرف مکمل‌ها رو تا حد امکان کم کنین. اگر پزشک متخصص با وجود شرایط شما مقادیر آهن بیشتر از 17 میلی‌گرم رو تجویز نکرده باشه، به هیچ عنوان بیشتر از این میزان مصرف نکنین؛ چراکه میتونه صدمات جبران ناپذیری رو تو بدن شما ایجاد کنه.

برای خرید مکمل آهن میتوانید اینجا کلیک کنید.

 

برچسب: آهن، مکمل‌های بدن، جذب آهن، مواد معدنی، ویتامین ها، کمبود آهن، فقر آهن، کم خونی، رژیم غذایی سالم،،
امتیاز دهید:
رتبه از پنج: 0
بازدید:

+ نوشته شده: ۳۰ آذر ۱۴۰۱ساعت: ۱۱:۴۶:۲۲ توسط:روشا موضوع: نظرات (0)